Kezdőlap Cím: 9700 Szombathely, Szent Imre Herceg utca 82/B | Mobil: +36 20 973-5493 | E-mail: info@kilincsker.hu
BEMUTATKOZÁS
SZOLGÁLTATÁS
TERMÉKEK
AKCIÓK
ÁRAJÁNLATKÉRÉS
ELÉRHETŐSÉGEK

Antibakteriális kilincsek

Hihetetlennek tűnik, de tény, hogy a kilincseken gyakran több baktérium található, mint a WC ülőkéken. A kilincsek sajnos a lakás legszennyezettebb területei közé tartoznak.

Így a fertőzések terjesztésében kiemelt szerepet játszanak. Szerencsére a kilincseken (ajtó- és ablakkilincseken, ajtóhúzókon, stb) megtelepedő baktériumokat és vírusokat több módszerrel is el tudjuk távolítani, sőt, távol tudjuk onnan tartani. A legegyszerűbb módszer a kilincsek rendszeres tisztítása. Ehhez ne használjunk erős savat vagy lúgot, inkább alkoholos fertőtlenítőszerekkel töröljük le, ha kell, minden használat után.
Az alábbi cikk a további lehetőségeket mutatja be.

Anti-GERM

Az AntiGERM ezüst-ionos bevonattal ellátott kilincsek a felületükre kerülő baktériumok több, mint 99,99%-át elpusztítják, amit független kutatások is alátámasztanak. Az ezüst-ionok a súlyos, sőt esetenként halálos veszedelmet jelentő baktériumokat is néhány perc alatt megsemmisítik, mint a Coli, a húsevő MRSA, vagy a Legionella.

Éppen ezért az AntiGERM ideális megoldás arra, hogy otthonát biztonságossá, egészségessé alakítsa. Ideális minden olyan intézményben, ahol a higiénia életbevágóan fontos: kórházakban, klinikákon, rendelőkben, bölcsődékben, idősek otthonában, iskolákban, stb.
A bevonat rendkívül tartós, és különösebb karbantartást sem igényel. Egyelőre vírusok ellen nem lett tesztelve, de még 2020-ban várható az ilyen irányú tesztek lefolytatása. AntiGERM felület sokféle modellünkhöz választható, ugyanakkor az alábbi modellekből készletet is tartunk.

HC3 antibakteriális bevonat


Az ajtó és ablakkilincsek, ajtóhúzók igen hatékonyan védhetők meg az átlátszó ún. HC3 bevonattal, a közelmúlt nanotechnológiai vívmányával. A HC3 nem csíraölő vegyszereket vagy ezüst ionokat, hanem egy innovatív fotokatalitikus alkotóelemet tartalmaz. Ez katalizátorként működik és hatására gyorsan elpusztulnak és alkotóelemeire bomlanak az egyszerű organizmusok (baktériumok, vírusok, szerves hulladékok). A végeredmény pedig víz és széndioxid, ami elpárolog illetve elillan, így a HC3-bevonat hatékonyságban meghaladja az ezüst-ionokat is, mivel öntisztuló, semmilyen törlést, tisztítást nem igényel. FONTOS ! A HC3 felületet tesztelték influenza vírusra is, és ez ellen is ugyanolyan hatékonynak bizonyult (99,99%, Kitasato Intézet). Ráadásul a HC3 igen kemény és tartós, így kifejezetten ajánlható olyan környezetekbe, ahol a baktériumok egészségügyi kockázatot jelentenek, pl. kórházakba, rendelőkbe, műtőkbe, idősotthonokba, bölcsődékbe, gondozókba, konyhákba, közintézmények WC-jébe, stb.


Réz és bronz

Elpusztítják a vírusokat és baktériumokat

A vörösréz és ötvözetei, a sárgaréz és a bronz évezredek óta bevált alapanyagai a kilincseknek, fogantyúknak. Ennek nem csak kiváló megmunkálhatóságuk és tartósságuk az oka, hanem az a megfigyelés is, hogy ezek az anyagok csökkentik a fertőzések terjedését. A rézötvözetek felületén a baktériumok és vírusok nagyon hamar elpusztulnak és szétesnek, mert a rézionok behatolnak a baktériumba vagy a vírusba, és nem csak megölik, hanem a nukleinsavig hatolva totálisan meg is semmisítik őket. Kijelenthető tehát, hogy a vörösréz, a sárgaréz és a bronz természetes passzív antimikrobiális anyagok. Passzív, mivel nem kell hozzá energia vagy külső anyag ahhoz, hogy a rákerülő kórokozók elpusztuljanak. Megjegyzendő, hogy ez a hatás megszűnik, ha lakkal vonjuk be a rézkilincseket.


Lakkozatlan rézkilincsek

Számos rézkilincsünk megvásárolható natúr, azaz lakkozatlan változatban, köztük a Stefania kilincscsalád:


Különleges, könyökkel lenyomható FSB kilincsek

Ezeket az elnyújtott formájú kilincsmodelleket kifejezetten úgy tervezték, hogy akár könyökkel vagy alkarral is könnyen nyithatók legyenek, így a kézfej és az ujjak nem érintkeznek a fertőzésveszélyes kilincsekkel és sterilen, tisztán tarthatók. Kórházakban, egészségügyi intézményekben gyakran alkalmazott kilincsmodellek.
Alkartartó kiegészítő kilincsekhez

Ezzel az ügyes kiegészítővel utólagosan majdnem minden kilincsmodellnél biztosítható az ajtók biztonságos, érintésmentes nyitása és csukása az alkar segítségével.

Nagyon tartós, alapanyaga üvegszállal erősített műanyag. Különösen kórházakban, műtőkben hasznos kellék, de vírusfertőzés idején máshol is jól használható. A legtöbb kilincsformára jól illeszthető (formai követelmény: 18-25 mm átmérő vagy magasság).

 


 
 
NYITVA TARTÁS: hétfő - péntek 8:00 - 17:00, szombat 8:00 - 12:00
BEMUTATKOZÁS   SZOLGÁLTATÁS   TERMÉKEK   ÁRAJÁNLATKÉRÉS   ELÉRHETŐSÉGEK
Adatvédelem     Copyright © 2013-2023. Kilincsker.hu. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu